Hotel Venus

Hotelul nostru este clasificat la 3 stele. Are 10 etaje, parter şi subsol. Dispunem de parcare proprie, gratuită pentru oaspeţii noştri, cu o capacitate de 40 de locuri. În cadrul hotelului, vă oferim servicii de cazare, masă divertisment şi tratament.

Cazare

Pentru cazare avem disponibile 385 locuri de cazare distribuite in 177 de camere duble (total 354 locuri), 5 suite (total 15 locuri) și 8 apartamente (total 16 locuri) . Camerele au 2 paturi individuale sau matrimoniale, televizor, telefon, grup sanitar propriu și minibar – la cerere in functie de disponibilitate. Apartamentele sunt formate din antreu, living, dormitor şi baie. Au pat matrimonial în dormitor şi canapea extensibilă în living. Sunt dotate cu 2 televizoare.

Alimentaţie publică

Dispunem de 3 unităţi de alimentaţie publică: restaurant, bar de zi și terasă. Restaurantul are capacitatea maximă de 200 de locuri, în sistem „à la carte”. Formaţia muzicală a restaurantului vă va încânta în fiecare seară, cu excepţia serii de luni, după ora 18:00. Organizăm de asemenea, mese festive. Programul restaurantului este de la 8:00 la 23:00, zilnic. Barul de zi este deschis zilnic de la 8:00 la 23:00.

Vă oferim posibilitatea de a organiza conferinţe, prin cele 2 săli de 150 şi respectiv 40 de locuri, pe care le punem în mod gratuit la dispoziţia grupurilor cazate la noi. Sălile de conferinţă au acoperire wireless pentru internet, flipchart şi ecran de proiecţie.

Baza de tratament se află în incinta hotelului, are o suprafaţă de 452m² şi poate asigura zilnic pînă 1.080 de proceduri medicale, efectuate de către personal medical. Principalele afecţiuni tratate la noi, sunt cele ale aparatului digestiv, hepato-biliare, aparatului locomotor, căilor respiratorii, metabolice şi de nutriţie, reumatismale, circulatorii şi de recuperare.

Scurt istoric: Hotelul, cu restaurant şi bază de tratament, a fost dat în folosinţă în anul 1971, făcând parte din patrimoniul fostului „UGSR” (Uniunea Generală a Sindicatelor din România). În august 1992 trece în administrarea SIND ROMÂNIA SRL (obiect de activitate: „Turism, alimentaţie publică şi tratament”). 

 Servicii gratuite:

 • Informații turistice și culturale
 • Pastrarea obiectelor de valoare
 • Păstrarea bagajelor
 • Acordarea primului ajutor în caz de urgență
 • Trezirea clienților la cerere
 • Primirea și transmiterea mesajelor și corespondentei
 • Informații privind orarul mijloacelor de transport
 • Acces gratuit la internet wireless, în holul de la recepţie

Servicii cu plată:

 •  Spălătorie / curățatorie
 • Închiriere sală de conferințe / Organizare de diverse evenimente
 • Tratament: proceduri de intreținere medicală și îngrijire corporală

Tratament

 • Tratamentul balneoclimateric se efectuează în baza de tratament proprie aflată în incinta hotelului, accesul turiștilor la această bază fiind doar prin interiorul hotelului
 • Turiștii care accesează baza de tratament vor fi obligați să respecte normele legale prevăzute de legislația medicală în vigoare (cu privire la tipul/modelul formularelor de trimitere)
 • Asigurăm (în intervalul luni – vineri, între orele 08:00 – 16:00) două proceduri diferite de balneo, fizio, kineto sau electroterapie, în funcție de natură bolii care se tratează, precum și de specificul stațiunii SLĂNIC MOLDOVA (profil digestiv și respiratoriu) conform prescripțiilor medicale făcute de medicii specialiști ai bazei de tratament
 • Asigurăm accesul turiștilor, pe întreaga perioadă a sejurului, în vederea efectuarii curei de ape (CRENOTERAPIA) la toate izvoarele de apa minerala aflate in statiunea Slanic Moldova (fie la izvorul principal fie la cele similare recomandate de medicul specialist al bazei de tratament);

AFECTIUNILE TRATATE ÎN BAZA DE TRATAMENT

Tratamentul se efectuează în baza de tratament aflată în incinta clădirii unde se asigură cazarea și masa. Deplasarea beneficiarilor de bilete de tratament balnear şi/sau odihnă se face numai prin incinte închise, fară a ieşi din imobil sau complex de imobile.

Se tratează urmatoarele afecțiuni:

 • afecțiuni ale aparatului digestiv.                                
  • gastrita cronică (hipoacidă și hiperacidă)
  • ulcer duodenal prin cură cu izvoarele: 1, 1bis, 15, 8, 10 si tratament fizioterapic, solux, parafină, unde scurte
 • afecțiuni ale ficatului și căilor biliare:
  • hepatita cronică
  • dischinezii biliare sicolecistite cronice
  • litiaza biliară (izvor 1, 1bis, 15 si tratament fizioterapic: solux, parafină, unde scurte)
 • afecțiuni ale aparatului respirator:
  • rinite alergice
  • laringite cronice
  • boli profesionale
  • bronsita cronică
  • astm bronsic(aerosoli cu izvorul 5, unde scurte, solux, salină)        

 • afectiuni ale aparatului locomotor:
  • reumatism degenerativ si articular
  • spondiloze prin tratament fizioterapic cu: curent diadinamic, ionizari, parafina, bai galvanice, ultrasunet, bai cu plante, masaj

 • boli de nutriție:
  • obezitate și diabetul zaharat(prin cura internă cu izvorul 1, 1 bis, 15 și tratament fizioterapic-masaj, băi cu bule, băi galvanice și dus subacval)

 • afectiuni neurologice:
  • nevrozele cronice compensate (tratament cu magnetodiaflux, masaj, băi cu bule, băi cu plante și kinetoterapie)

Detalii proceduri realizate în baza de tratament – MODUL DE REALIZARE

Fizioterapie

Este practica medicală care, prin intermediul unui ansamblu de terapii fizice (caldură, presiune, lumină, curent electric) folosite atât pentru prevenție cât și pentru tratament, dezvolta, întreține și recuperează capacitățile fizice funcționale și motrice individuale.

Toate procedurile de fizioterapie sunt noninvazive, nu provoacă durere sau alte senzații neplăcute.

Procedurile de fizioterapie sunt:

Biostimulare laser

Este tehnica medicală care foloseste laser de joasă putere pentru a stimula sau a inhiba anumite funcții celulare.

Terapia cu laser are multiple aplicații în fizioterapie, de la terapia durerii până la biostimularea celulară.

O parte importantă a efectelor biostimulării laser sunt: diminuarea durerilor acute și cronice, accelerarea vindecării plăgilor cu favorizarea cicatricilor elastice, acelerarea formării și creșterii calusului, regenerarea mai rapidă a nervilor sectionati. Tratamentul cu laser s-a dovedit a avea rezultate foarte bune în afectiuni postraumatice (ex. status post plastie de ligamente) și afectiuni reumatice.

Curenti terapeutici

Curenții folosiți în fizioterapie (curenți diadinamici, curenți interferentiali, TENS, ionizare, galvanizare, electrostimulare musculară și nervoasă) modulează percepția dureroasă la nivelul nervilor motori și senzitivi sau stimulează contracțiile musculare și implicit circulatia sanguină cu efecte biochimice locale antiinflamatoare și miorelaxante.

Tratamentul cu curenti terapeutici are efecte bune în afectiunile neurologice și afecțiuni reumatismale.

Ultrasunet

Tratamentul cu ultrasunet produce un micromasaj la nivelul țesuturilor, asigurând o penetrare în profunzime a substanțelor antiinflamatoare sub forma de gel, în funcție de doză poate să facă o încălzire a țesuturilor tratate. Acest tratament de fizioterapie are efect decontracturant și de stimulare a circulatiei sanguine.
Este folosit cu succes în recuperarea medicală sportivă și reumatismală.

Băi galvanice

Băile galvanice combină acțiunea curentului continuu și neofaradic cu efectul termic al apei.

Băile galvanice sunt folosite în fizioterapie în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiența venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizari prelungite.

 
Magnetodiaflux

Efectul câmpului magnetic asupra organismului uman este foarte complex, având efecte asupra schimburilor de substanțe între celule, implicit asupra metabolismului, de asemenea efecte endocrine și asupra sistemului nervos vegetativ.

Efecte bune în stres, oboseala cronică și recuperare medicală ortopedică (ex. status post fracturi)

Unde scurte 

Este o metodă de fizioterapie care folosește proprietățile câmpului condensator generat de curenți de înalta frecvența cu proprietatea ca la trecerea prin țesuturi produce căldura în profunzime.

Avantajul terapiei cu unde scurte constă în penetrabilitatea mult mai mare în comparatie cu alte metode de fizioterapie.

Terapia prin caldură este recomandată îndeosebi în afecțiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecțiuni cauzate de tulburări ale circulației periferice venoase ale membrelor.


Băi cu plante medicinale (FITOBALNEOLOGIA)

Băile cu plante medicinale (fitobalneologia) constituie o metodă naturală de ameliorare a funcţiilor organismului. De asemenea introducerea plantelor medicinale la apa de baie, ajută la vindecarea unor afecţiuni.

Se pot face: băi generale, băi locale (băi de şezut, băi ale picioarelor) si/sau băi de aburi.

Principiile active din apa de baie pot proveni din două surse fitoterapeutice; fie dintr-o infuzie concentrată care se adaugă apei, fie din plante adăugate direct apei de baie.


Hidromasajul (duș subacval)

Duş subacval parţial şi general, sub formă de jet de apă sub presiune proiectat de tegument.

Presiunea jetului de apă este de 2-4kg/cm2.

Necesită efectuarea de către un asistent medical.                          

Masoterapia

Un grupaj de exercitări mecanice de tip manual asupra tegumentului.

Masajul manual este efectuat de personal medical specializat - maseuri sau asistenţi medicali, specialitatea masoterapie.

Solux

Tehnica de aplicare: becul se ridica la distanta de un metru de tegument si se tine cca 10 - 15 minute, cind se aplica pe o suprafata mai mica, si intre 5 – 20 minute in general.

In cazul cefaleei si migrenei se aplica SOLUX cu lumina albastra in regiunea cefei.

Mod de actiune: datorita caldurii locale se produce o vasodilatatie periferica si actiune sedativa asupra terminatiilor nervoase periferice.


Electroterapia

Inseamna folosirea curentului electric in scop terapeutic.

Dupa forma de curent, electroterapia cuprinde:

 • galvanoterapia (curentul continuu);
 • fa-radoterapia (curentul alternativ);
 • derivatii lor (curentii de joasa frecventa, de medie si inalta frecventa);
 • fototerapia (energia luminoasa – SOLUX, radianta).

Sistemul gastro-intestinal

Efectele acidităţii în exces pot fi evidente de la un capăt la celălalt al sistemului nostru gastro-intestinal. Se poate manifesta ca un reflux acid începând cu tractul digestiv până la constipaţie sau colită. Ulcer, calculi biliari şi probleme inflamatorii intestinale, toate sunt legate direct sau indirect de aciditatea crescută din ţesuturi. Tractul digestiv, numit câteodată al doilea creier, este important pentru toate funcţiile corpului nostru, de aceea trebuie să funcţioneze perfect, asta însemnând corectarea dezechilibrului acid-alcalin. Dacă tractul digestive se prezintă ca un mediu acid acesta va deveni gazda ideală pentru bacterii şi ciuperci dăunătoare, despre care se consideră că sunt rădăcina multor afecţiuni. În consecinţă, corectarea echilibrului pH-ului nu va atenua doar problemele de sănătate intestinale, ci va avea impact de multe ori semnificativ şi asupra altor părţi ale organismului.

Programul zilnic de lucru este de 8 ore (08:00 – 16:00), pentru intreaga perioada de tratament, cu respectarea prevederilor Ministerului Sanatatii, unde personalul medical calificat, respectiv doctorul specialist, are program de 7 ore pe zi.

Incepand cu acest sezon avem in vedere planificarea unui program de lucru care sa poata asigura servicii medicale, inclusiv executarea anumite proceduri, si in intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv perioada de weekend. In principiu, in functie de numarul de personal, de solicitarile pacientilor si de recomandarile medicului specialist dorim sa asiguram un serviciu de garda medical pentru a interveni operativ in cazurile in care in anii precedenti solicitam ajutorul serviciului de ambulanta din localitatea Tg Ocna, acesta fiind cel mai apropiat serviciu de urgenta medicala. 

Durata fiecarei proceduri este stabilita de medicul specialist BFT in functie de afectiune, de parametrii echipamentelor utilizate si de caracteristicile tehnice ale acestora.

Orele de tratament sunt fixate prin serviciul de planificare medicala, ordinea efectuarii fiind indicata de medicul de cabinet, tinand cont de starea de sanatate a pacientului, de importanta procedurii in afectiunea respectiva, de calificarea personalului din baza de tratament si de numarul personalului care sa asigure servicii de calitate.

Notorietate dobândită

Unitate turistică de notorietate, deschisa din anul 1971, hotelul VENUS este un reprezentant recunoscut în zona pentru calitatea serviciilor prestate in domeniul turismului.

Este impresionant, că peste hotare, renumele stațiunii Slanic Moldova și implicit al hotelului VENUS este incă vie, deloc de neglijat și posibilitațile resurselor naturale care sunt în continuare o bogație reală care trebuie valorificată.

Turiștii din Republica Moldova sunt permanent în legatură cu hotelul, solicită anual tratament, cazare și masă; reprezintă un segment important de clienti care trebuie mentinut și dezvoltat.

Hotelul VENUS este o amintire vie, este un loc în care multe persoane, turiști, se regasesc în fiecare an, moment de relaxare și distractie, și care doresc ca acest loc sa ramana o referința în amintirile și viața fiecărui turist care vine de ani de zile în stațiunea Slănic Moldova.

Complexul VENUS este de asemenea și cel mai mare operator turistic din zona.

După o viață de aproximativ 40 de ani complexul VENUS cât și zona în care este amplasat, vestita stațiune Slănic Moldova, cunoscută și ca “Perla Moldovei”, recunoscută documentar de aproximativ 254 de ani, au NOTORIETATE și mai ales dreptul de a reprezenta în continuare și a fi puncte de referințe în domeniul turismului.
Prezentare Bază de tratament

CONTACT:

Informații si vânzări de luni până vineri, 08:00 -16:00
Tel: 0234 348 192 ; Mobil: 0751 270 636

Recepție: +40 0234 348 027 ; 0751 270 636; 0724 595 806.
Fax: +40 0234 348 718

Email: receptie.smoldova@alfahotels.ro; vanzari.smoldova@alfahotels.ro
Adresa: Str. M. Eminescu, nr. 22, Slănic Moldova, jud. Bacău